"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Erről nem sok mesélni valóm van. 21 éves voltam, amikor egy férfi megkérdezte, szeretnék-e örökké élni, hogy gondoskodhassak az öcsémről. Így kezdődött minden.
Család
A szüleim korán meghaltak, így ketten maradtunk az öcsémmel. Ő volt a mindenem, nem túlzás szerintem, hogy szívem minden szeretetét megkapta. Épp ez volt az oka annak is, hogy amikor jött a lehetőség, hogy örökké éljek, lecsaptam rá. Féltem, hogy ha én is meghalok, a testvérem teljesen magára marad. Neki nem szántam ezt az életformát, szóval meg sem fordult a fejemben, hogy őt is átváltoztassam. Egyszerűen csak szemtanúja akartam lenni annak, hogy egy hosszú és boldog életet él. Ám sajnos a falusiak megfosztottak ettől, mert amikor észrevették, hogy nem öregszem, ránk gyújtották a házat. Nem tudtam, hogy az öcsém is bent van, azt hittem, szokásához hűen kint bolyongott a természetben... tévedtem. Nem tudtam megmenteni, a tűz felemésztette, átvitt értelemben pedig engem is.
Ez az én történetem... hallgasd hát meg!
Sosem felejtem el azt a napot, amikor új esélyt kaptam az életre. Egy újabbat. A sokadik esélyt, ami azt illeti. Ha végiggondolom, olyan vagyok, mint a macska. Kb. kilenc életem van. Bár szerintem a macskák nem szoktak visszatérni a halálból sem szellemként, hús-vér vámpírként meg pláne nem. Azt a mozit megnézném. Először akkor haltam meg, amikor vámpírrá változtam. Aztán bár fizikailag még pár száz évig megmaradtam, de a lelkem egy része az öcsémmel együtt távozott, szóval szerintem azt is számolhatjuk halálnak. Az életem mindenesetre teljesen más lett utána. Egy ideig azt sem tudtam, van-e még egyáltalán értelme létezni egyedül, magányosan. Aztán idővel a pozitivitás útjára léptem. Mint egy zen, megleltem a békét és az örömet mindenben körülöttem. Azt hiszem, a testvérem halála után el kellett merülnöm mélyen a sötétségben, hogy igazán megtanuljam értékelni a fényt. Jó érzés volt segíteni másoknak, főleg a hozzám legközelebb állóknak. Nem sok ilyen ember akadt, miután család nélkül maradtam. Úgy 200 év után került az utamba Stefan Salvatore, aki határozottan a legjobb barátom. Na, ő egy elég nagy projekt volt a protezsáltjaim kifejezetten rövid sorában. Többször is fel kellett őt húznom a gödörből, amibe rendszerint saját magát taszította. Jó-jó, olykor a körülmények áldozata volt a lelkem, de atyaég, Stefannál nagyobb mártírt még nem hordott a hátán a föld. Jézus elbújhat mögötte. Na, de hol is tartottam? Ja, persze... szóval Stefan 162. születésnapján Damon megölt. Aucs. Nem mondom, hogy nem volt bennem harag, de tudjátok, Lexi-féle belső béke és társai. A nagy francokat! Amint volt lehetőségem kicsit fizikai valómban is visszatérni, nemcsak szellemként, kicsit falhoz vágtam Damon-t. Jólesett-e? Nem tagadom. Hogy fekhettem le vele? Máig nem értem. Pillanatnyi elmezavar volt az részemről, a jóhiszeműségem áldozatává vált a józan eszem. Előfordul még a legjobbakkal is. Hogy most utálom-e őt? Nem. Amikor néhány éve ténylegesen visszatérhettem az életbe Bonnie segítségével, aki akkor épp a Horgony volt, minden sérelmet a múltban hagytam, ahova valók. Úgy éreztem, tiszta lappal kell kezdenem, a haragnak nem teret adni a szívemben. Az egyetlen dolog, ami nem változott, hogy Stefan-t istápolom. Persze baromi jó lenne, ha ehhez meg is tudnám őt találni, ugyanis a szentem fogta magát és lelépett már vagy 2 éve. Bár régi szokásához hűen most nem úgy fest, mintha fej nélküli hullákat hagyna maga után, ami mindenképp megnyugtató. De jaj neki, ha végre megint szemtől szemben leszünk. Olyat kap, hogy megemlegeti, persze tele a szeretetemmel és törődésemmel.
- Lexi? Ez... hogy lehet?! - Egy ismerős hang rángat ki a gondolataimból. Elsőre fel sem bírom fogni, hogy ki áll előttem, csak meredek rá tágra nyílt szemekkel. - Lee. Öhm... kérlek, ülj le. Sápadtabb vagy, mint amennyire egy vámpírnak lennie kéne. - Igyekszem poénnal elütni a dolgot, míg odébb csúszok a padon, hogy mellém tudjon huppanni döbbenetében. A férfi, akivel azt hittem, egy örökkévalóságot fogok leélni. Azért változtattam át anno, hogy egymás társai legyünk a vámpírlétben, aztán Damon megölt és mindez szertefoszlott. Azt hiszem, ideje magyarázattal szolgálnom. - Egy pár éve tértem vissza a másik oldalról. Miután megemésztettem, hogy ismét élek, megpróbáltalak megtalálni, de... - Európában éltem. - Némán bólintok, nyugtázva szavait. Már tényleg lemondtam arról, hogy visszatérhet még az életembe. Elenától tudtam meg, hogy a halálom után végezni akart Damonnel, de végül az a nemes szív győzedelmeskedett Lee-ben, ami miatt beleszerettem. - Miután nem bukkantam rád, azt hittem, meghaltál... - Nem tudom, miért éreztem a késztetést, hogy ezt megemlítsem. Részben azért, hogy tudassam vele, miért nem kerestem tovább. Részben pedig talán önmagam előtt próbálom igazolni azt, hogy lényegében feladtam. Egészen eddig a pillanatig abba a hitbe ringattam magam, hogy bizonyára nem él már. Így volt nekem kényelmes? Jól megvoltam nélküle? Most csak a viszontlátás miatt érzek bűntudatot vagy valójában hiányzott? Még mindig szeretem? Túl sok minden kavarog most bennem, de fel a fejjel Lexi, ezen is túl leszel és megoldod, kibogozod a szálakat, ahogy mindig szoktad.
Mindaz, amire képes vagyok...
℘Képesség℘ Egyelőre nem tudok arról, hogy mi pontosan az egyedi képességem. Bízom benne, hogy idővel kiderül.
Fõkarakter: Alexia Branson
Az álarc mögött: Viki
Alexia Branson
A vérem különleges. Íze fémes vagy juharszirupos, amely minden korttyal mesél. Az illatom, akár a penész és az állott levegő keveréke, ami minden lélegzetvétellel áthat.
❝Hiába vagy jóban valakivel évek óta, nem biztos, hogy valóban a barátod.❝
Kedves Lexi!
Hohóó! Kit látnak szemeim! Csak nem... visszatértél? Hanyadszorra is? Ja, hogy kilenc életed van, mint a macskáknak... az fantasztikus. Őszintén? Örülök neked. Figyelj, még össze is tudnánk futni. Jó buli lesz, főleg, ha én hívhatlak meg valamire. Még mindig ugyanazt szereted? Karó a szívbe... rázva nem keverve? Háhá, eltaláltam ugye? Nos, tudod, a régi szép idők kedvéért. Ez egy kihagyhatatlan ajánlat. Ámbár... van más javaslatom is. Ha esetleg ez nem tetszene. Mit szólnál egy kis extrémsporthoz? Hmm, vagy az túl veszélyes? Ó, tudom már! Hogy nem jutott eszembe először... de buta vagyok. A legjobb választás az lenne, ha piknikeznénk. A helyszín is megvan hozzá. Mi sem lehetne jobb arra az alkalomra, mint egy tetőtér... hiszen onnan a legszebb a látvány... ha a napfelkeltéről van szó. Jól van, visszafogtam magam. Majd megtárgyaljuk, időnk, mint a tenger.
Kedves User! Nem semmi, milyen lappal érkeztél ide hozzánk. Ráadásul egy izgalmas karakter került a birtokodba. Nagyon örülök, hogy ez így alakult, élvezd ki a játékokat vele. Damonnal ne törődj, most csak nagy a szája, de jelenleg nincs valami jó passzban. Lee-vel kapcsolatban, pedig csak annyit tudok mondani, hogy hajrá! Na, de nem is tartalak fel, foglalózz és utána vár is a játéktér. Üdv Közöttünk!
Várj, ne szaladj úgy! Van itt még neked valami... kapsz egy útravalót. Egy talizmánt, ha úgy tetszik. Sok szerencsét, és sose hagyjon el téged a remény!℘Szerencsekocka.
Damon Salvatore
A vérem különleges. Íze fémes vagy juharszirupos, amely minden korttyal mesél. Az illatom, akár a penész és az állott levegő keveréke, ami minden lélegzetvétellel áthat.
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."