"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Kényes téma. Ha ágyba bújsz valakivel, aki végül megöl, te pedig utólag jössz rá, hogy igen, ez probléma, hiszen épp előtte való nap gyógyított meg egy vámpír a vérével, miután egy másik rám támadott... nos, arról nem szívesen beszélsz. Ki kellett kaparnom magam a földből, ahová hanyag módon elástak, majd az első szembe jövő ember torkát feltéptem, sírtam egy sort, azután valahogy hazakeveredtem - őszintén szólva elég homályos az az út -, otthon pedig mindenkit sokkoltam. Nem tudom mi okozott nagyobb döbbenetet, hogy egész testemben tiszta sár voltam, szinte alig ismertek rám, vagy az, hogy vámpír lettem. Nekem határozottan az, hogy meggyilkoltak.
Család
Apámat sosem ismertem, illetve de, csak épp kiskoromban lelépett, amikor anyám, Frances teherbe esett a húgommal. Kicsit későn esett le neki, hogy ő nem akar ekkora felelősséget a nyakába. Ez engem egyáltalán nem érdekelt, nem emlékeztem rá igazán, leszámítva néhány emlékfoszlányt, s eleinte zaklattam anyut a kérdéssel, hogy nekünk miért nincs apukánk, vagy miért csak nők vesznek minket körül, de idővel nem foglalkoztam vele. Imádtam, hogy anyu húga, Joanne is beköltözött hozzánk, így már mondhatni két anyukám volt vagy egy nővérem, attól függően éppen milyen kedvében volt Jo néni. Tőlük tanultunk meg varázsolni, elsősorban azért, hogy megvédjük magunkat a városban, ahol hemzsegnek a vámpírok és vérfarkasok. Mindent megtanultunk a húgommal a gyógynövényekről, bájitalokról, de én jóformán csak hobbiból használtam az erőmet. Segítettem életben maradni a növényeknek a kertben, csaltam a dolgozatoknál és vizsgáknál, gyógyításra használtam kencéket, semmi komoly mágiához nem volt közöm, hacsak anyáéknak nem volt szüksége segítségre. Imádtam és a mai napig imádom így a családomat, az én kis kovenemet, a "csak csajok" jelige mindent elárul rólunk.
Ez az én történetem... hallgasd hát meg!
Leguggoltam a kertben, a két kezembe vettem az elhervadt rózsát és... nem történt semmi. Hirtelen zokogásban törtem ki, örültem, hogy épp nem volt otthon senki, mert ha bárki elkezdett volna vígasztalni, esélyesen sosem apadnak el a könnyeim. Néhány perc után próbáltam nyugtatni magam, mély levegőket vettem és átöleltem a térdeimet. Még csak egy hét telt el az átváltozásom óta, időm sem volt megszokni az új énemet. Sosem akartam igazán részt venni a boszorkányos dolgokban, de amit használtam, az borzasztóan hiányzott. A kertben nem éreztem egyik növényt sem, mintha egy teljesen kihalt, elátkozott területre léptem volna be, ahol nem nőtt soha semmi. Minden nap a sírás kerülgetett, mikor valamit úgy próbáltam elintézni, ahogyan korábban szoktam, például kinyitni a szekrényem ajtaját egy kézmozdulattal, megkeresni egy ruhát kereső bűbájjal, vagy a kedvenc könyvem az ágyamba reptetni, ha lusta voltam felkelni és odasétálni a polchoz. Ilyenkor vagy könnyek törtek elő belőlem vagy egy sikítás, ami az első nap a frászt hozta anyámra, a negyedik nap után pedig már meg sem nézte, min bosszantottam fel magam. Próbáltak támogatni, de éreztem azt is, hogy némi távolságot tartanak, amit megértettem, korábban én is kerültem a vámpírokat. Sosem zavartak igazán, eszembe nem jutott felvenni ellenük a harcot vagy ilyesmi, de a közelükben sem túlzottan akartam lenni, úgyhogy tényleg megértettem. Én magam sem tudtam, mit kezdjek a helyzettel, még a tükörbe sem bírtam belenézni. Sosem volt velem egyszerű, mert ugyan mindig engedelmeskedtem, jó tanuló voltam, alapvetően egy jó kislány típus, sosem okoztam gondot, de mindig feszegettem egy kicsit a határokat, anyu idegszálait legalábbis gyakran megtépáztam. A mágiám elég drasztikus módon mutatkozott meg, gyakran gyújtottam tüzet otthon vagy okoztam galibát a suliban miatta, de mentségemre szóljon, akkor még azt sem tudtam mit csinálok. Később a stílusommal kísérleteztem, néha nem épp konzervatív ruhákat húztam fel, hogy enyhén fejezzem ki magam, trágár beszéddel bosszantottam őket vagy épp fiúk helyett lányokat vittem haza az éjszaka közepén, ami először kicsit kiverte a biztosítékot a nénikémnél és anyámnál, de miután megállapítottam, hogy mindkét nemhez vonzódom, megértőbbek lettek ezzel kapcsolatban. Az ilyen apróságokon kívül egy rossz szavuk nem lehetett, érettségi után egyetemre mentem, mellette szorgosan dolgoztam, a diploma megszerzése után pár héttel pedig rögtön munkába is álltam. Céltudatos voltam, semmiben sem bizonytalankodtam, egymagam hoztam döntést mindenről. Aztán minden megváltozott. Felrúgtam az egyik virágládát és nem sok választott el tőle, hogy az egész kertet leromboljam. Megőrített az éhség, ami folyamatosan kínzott a nap minden egyes percében, már magamra sem ismertem. Korábban is kissé szarkasztikus volt a humorom, de úgy éreztem, sokkal keserűbb lettem és már nem tekintettem olyan pozitívan a világra, mint előtte. - Florie, minden rendben? - kérdezte félve Jo néni, ahogy lassan kilépett a ház hátsó ajtaján, nyilván halotta a csörömpölést vagy már megint sikítottam dühömben és fel sem tűnt. Nem is tudtam, hogy itthon van. Lassan megfordultam, az arcomról valószínűleg egyszerre tükröződött harag, szomorúság és valami eégszen más, vad érzés, amit szavakba sem tudtam foglalni. - Úúúgy látom nincs. - nyújtotta el a szót meglepődve, inkább nem is lépett közelebb. - Már hogy lenne? Egy szörnyeteg vagyok! - köptem dühösen a szavakat, s közben nagyon reméltem, hogy tudja, nem neki szól a haragom. - Azt sem tudom hogy mehetnék vissza dolgozni, Jo néni. Egy hete ki sem tettem a lábam a házból. Nem tudom megszokni, hogy nincs varázserőm és azt se, hogy állandóan vérre szomjazom. Nem tudom hogyan tudnék így élni tovább... - nyögtem erőtlenül és lerogytam a földre. Eszem ágában sem volt lemondani az életemről, de mégis hogy fordulhatott ekkorát minden? Csak egy lehetséges opciót láttam, a bosszút. Nem tudtam hogyan vagy mikor, de azt akartam, hogy szenvedjen az a rohadék, amiért elvette az életemet.
Mindaz, amire képes vagyok...
℘Képesség℘ -
Fõkarakter: Stefan Salvatore
Az álarc mögött: Alice
Florence Cain
A vérem különleges. Íze fémes vagy juharszirupos, amely minden korttyal mesél. Az illatom, akár a penész és az állott levegő keveréke, ami minden lélegzetvétellel áthat.
❝A család mindig az elsõ, sosem mondhatsz le róluk. Bármit is tesznek érted vagy ellened, egyedül bennük bízhatsz.❝
Kedves Florence!
Csak nem egy sorstárs került a kezembe? Tudod, ha jobban belegondolsz, akkor a lehető legjobb dolog történt veled. Vagy tévedek? Lehetett volna sokkal rosszabb is. Mondjuk, ha eretnek lett volna belőled. Azt senkinek sem kívánom. Főleg mielőtt az lenne az emberből (vagyis a bosziból, de érted. ) Elszívóként létezni nem egy olyan dolog, amit zsebretesz az ember. Nos, először is kezdjük ott, hogy... konkrétan mindenki utál, mintha azt muszájból tennék. Másodszor, másoknak ártasz, de persze hiába nem akarod azt tenni amit, mégis a természetedből... az csak jön. És harmadszor, a sok gyűlölet, ami feléd irányul már konkrétan arra késztet, hogy árts... tehát már csak azért is kapsz meleget és... vagy inkább csak hideget. Hogy honnan tudom? Áh, még véletlenül sem tapasztalatból mondom ezeket... dehogy is. Az túlságosan kiszámítható lenne, nem igaz? Persze csak poénkodok, elszívóként átéltem már pár dolgot, sőt még a halált is. Apropó, ha már erről van szó. Igaz én nem változtam át, (legalábbis még... nem is szeretnék... de persze ki tudja mit hoz az élet... ) de átérzem milyen lehet neked ez most. Tudom, mondhatnád, hogy nem vagyok vámpír, így nem is tudhatom milyen. Nos, ebben igazad van, hogyan is tudnám milyen az, amikor eltűnik a varázserőm és a helyét felváltja az örök éhség. Egy valamit azért tudok... nem vagy egyedül. Szerető családban élsz... és még ha nem is úgy viszonyulnak hozzád, egyet ne feledj, rájuk számíthatsz. Már rég végeztek volna veled, ha nem lennél nekik fontos. Itt a pont!
Kedves user! Öröm volt olvasni a lapod, izgalmas történetet hoztál össze nekünk. Kíváncsi vagyok miként fogja hasznosítani a lánykád az új erejét (vagy épp magát a vámpír létet ). Mindenesetre nem tartalak fel tovább, foglald le szépen a pofit és utána vár is a játéktér. Üdv közöttünk!
Várj, ne szaladj úgy! Van itt még neked valami... kapsz egy útravalót. Egy talizmánt, ha úgy tetszik. Sok szerencsét, és sose hagyjon el téged a remény!℘Szerencsekocka.
Killian Lacroix
A vérem különleges. Íze, mint az édes forrócsokoládé, amely minden korttyal mesél. Az illatom, akár a mézeskalácsé, ami minden lélegzetvétellel áthat.
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."