"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Busan, Dél-Korea, 1999. március 23. (ez szerepel az anyakönyvi kivonatán. Valójában: Busan, Dél-Korea, 1941. március 23.)
Csoport
Vampire ℘ Vámpír
Rang
őrző
Beállítottság
pánszexuális
Egyedi képesség
Pain Resistance: sokkal ellenállóbb a fájdalommal szemben. Ez nem azt jelenti, hogy a sérülések ne lennének rá ugyanúgy hatással, viszont a fájdalomközpontját tompítja a képessége, így kevésbé érzi a fájdalmat (ami kifejezetten jól jön, ha egy savas vérű dhampyrt kell védelmeznie - és kifejezetten veszélyes, hiszen kevésbé érzi a teste határait).
Átváltozás
A második világégés minket sem kímélt, az amúgy sem kellemes japán megszállást újabb erőszakhullám és vérontások sora követte. Ebben az időben felcseperedni enyhén szólva is pocsék volt. Fiatal katonaként, feláldozhatóként kerültem a frontvonalra és nem is kellett sokat várnom a végzetes golyóra. Álmomban sem képzeltem volna, hogy a halál előtt azonban valami egészen más talál meg... A Chae klán vezetője lehetőséget látott bennem (vagy csak sajnált volna kihunyni hagyni egy fiatal lángot - sosem kérdeztem): átváltoztatott és kimenekített a háborúból, bele egy másik, sokkal ősibb és tragikusabb harcba...
Család
A testvéreimmel Busan egy szegényebb részén nőttünk fel. Apánk pék volt, anyánk tanító. Anyám megfakult arcképét a mai napig őrzöm egy kopott nyaklánc medáljába zárva, és nagyjából ez az egyetlen és utolsó emlékem a vérszerinti családomról. Az életem véget ért a húszas éveim közepén, és azzal, hogy a Chae klán vezetője átváltoztatott, ők lettek az új családom. A Chae klán tagjait egészen máshogyan köti össze a vér: olyan vámpírokból, akik felesküdtek a Hercegnő védelmére. Egy ősi szövetség ez egy dhampyr és egy vámpír között, egy megtörhetetlen ígéret, aminek a súlya generációról generációra öröklődik. A legenda szerint Chae Areumnak hívták az első vámpírt, aki ráakadt Ye-eunra, egy dhampyr nemes hölgyre, valamikor a 14-15. század környékén. Létrehoztak egy szerződést, mely Areumot a dhampyr és leszármazottai mellé kötötte védelmezőként. Amint Areum kiöregedett a feladatból, vagy érezte, hogy az idő túlságosan elszáll felette, utódot választott magának. Így öröklődött tovább a feladat, és így szállt rá a Chae vámpír klánra Ye-eun leszármazottainak védelme. Így keveredtem én is a saját hercegnőm mellé...
Ez az én történetem... hallgasd hát meg!
Sosem láttam még Kwang-Hee-t ennyire szomorúnak. A tömegtől távol, egy fa törzsénél ácsorogtunk; a fekete ruhánkban nem tűntünk ki a gyászolók közül. A körülöttünk sorakozó, kopár sírköveket nézve igazából úgy éreztem, nem is lehetnénk ennél jobban ideillők, és inkább az emberek voltak azok, kik halandóságukkal megzavarták a temető békéjét. A mentorom leszegte a fejét, ahogy a koporsót a gödörbe eresztették, mintha nézni sem bírná. Rosszul esett így látni őt, mégsem voltam képes teljesen átérezni a fájdalmát, hiszen én nem töltöttem annyi időt Soo-yeon mellett, mint ő. Eldöntöttem, hogy nem háborítom felesleges sajnálkozással vagy üres csevegéssel, meglepetésemre azonban a mentorom néhány pillanat után megtörte a csendet. - Mit gondolsz, miért kezd el valaki vadászni egy dhampyrra? Úgy éreztem, mintha megint az iskolapadban lennék, ő pedig vonalzóval a kezében várná, mikor csaphat a fejemre, ha nem jól válaszolok a kérdésre. Kwang-Hee keze azonban most üres volt, enyhén remegett, ahogy összekulcsolta maga előtt, mintha imádkozna - mintha a magunkfajtákat bárki is meghallaná odafent... - A dhampyrok vére különleges. Borzasztó ritkán adódik meg, hogy egy vámpír és egy ember utódot nemzzen. - feleltem végül hosszas megfontolás után, és bár büszkeséggel kellett volna, hogy eltöltsön a mentorom helyeslő bólintása, mégsem igazán tudtam a jelen körülmények között örülni neki. - Viszont - folytattam felvéve kissé a hangsúlyt, kötve az ebet a karóhoz, és a tekintetem a férfiról a gyászoló tömeg felé fordítottam. - Ye-eun leszármazottai hosszú generációk óta emberként élnek. Ezért kellett a háttérbe húzódva, titokban őriznünk őket, nem? Soo-yeonnak fogalma sem volt róla, micsoda... - Hirtelen elhallgattam, hiszen az elhunyt nő emléke még túlságosan friss és fájó volt. Aggódva kaptam a mentoromra a pillantásom, de az arca ugyanolyan fáradt és gondterhelt maradt. - Ezért kell utánajárnom, hirtelen ki és miért kezdett el vadászni rájuk. Ha megszegjük az ígéretünket, Ye-eun átka mindannyiunkra lesújt. - Oh, igen, az átok... Miért is létezne szerződés apró betűs rész nélkül? Habár erről az átokról szinte senki sem tudott semmit, mégis minden Chae vámpír ősi jóslatként félt tőle. Személy szerint kételkedtem a létezésében, de Bo-ram úgy nevelt, hogy ezt véletlenül se mutassam ki. - Soo-yeonnak van egy fia, nem? - jutott hirtelen eszembe, mire Kwang-Hee végre rám emelte a fájdalomtól nedves tekintetét. Mindig is rideg szigorral nevelt, különös volt látni ezt a régóta halott, emberi oldalát. - Itt jössz te a képbe, Do-Yun. Te fogsz rá vigyázni és gondoskodsz róla, hogy amint elég idős lesz, aktiválja a dhampyr erejét. Onnantól ő is örökéletűvé válik... - Várj-várj-várj. Én vigyázzak rá? Egyedül? - böktem magamra hitetlenkedőn, de Kwang-Hee egyből a vállamra tette a kezét nyugtatón, és kissé talán parancsolón. - Bo-ram és én mindenre kitanítottunk. Rendben leszel. Nos, ebben határozottan kételkedtem, de a kötelesség az kötelesség. Egyetlen feltétele volt a második esélynek, amit Bo-ramtól kaptam, és az pontosan ez volt. Ugyan nem sokat éltem még vámpírként, főként csak Kwang-Hee mellett tanultam az elmúlt évtizedekben, különböző városokat jártunk be, különböző életeket éltünk... Egészen szerettem, noha a szívem mélyén mindvégig tudtam, hogy ez az átmeneti, békés időszak előbb vagy utóbb véget ér. Az időközben betemetett sír felé pillantva némán felsóhajtottam, ahogy tudatosult bennem, hogy éppen most.
* * *
Levegőért kapkodva ültem fel, riadtan markolászva az üres levegőt. Álom, csak egy álom, egy rémálom; kántáltam magamban, mégis időbe telt, míg a pánik enyhülni kezdett, a légszomjam pedig elcsitult. A stúdió tompa fénye elvakított egy pillanatra, az ujjamon vibrálni kezdett a napfénygyűrű. A szemem elé emeltem a tenyeremet és lelógattam a lábam a kanapéról, átmozgatva kicsit az elgémberedett izmaimat, mikor a szomszédos teremből ismerős hang ütötte meg a fülem. - Yun? Minden oké? Tompán elnéztem a félfában kirajzolódó alak felé és magamra öltöttem a szokásos, nyugodt mosolyomat, bár a szívem még mindig kalapált az elmémben ragadt álomfoszlányoktól. - Persze, csak elbóbiskoltam a kanapén. Ne aggódj - De láttam rajta, hogy aggódik, amitől csak még szélesebbre húzódott az arcomon a mosoly. Mintha nem is az én dolgom lenne, hogy vigyázzak rá, hanem pont fordítva... Pedig a középiskola utolsó évét és a trainee időszakot is együtt vészeltük át. Őszintén szólva lehettem bármennyire profi sminkes, előbb vagy utóbb csak gyanút kell majd fognia azon, mennyire jól tartom magam. Már a kapitányunknak is feltűnt, pedig alig néhány éve vagyok csak a bandával. Ha minden jól megy, nem sokáig kell már emiatt aggódnom. Nemsokára felfedem előtte a titkot és ráveszem, hogy aktiválja az örökségét. Onnantól nem kell többet titkolóznom. - Adsz nekem is egy dobozzal, hm? - nyújtóztam ki aranyosan a kezében lévő csokis tej felé, mire méltatlankodva megforgatta a szemét. - Ez az enyém, szerezz magadnak... - Naa, Hercegnő... - kezdtem el heccelni, kicsalva belőle egy drámai sóhajt, de egész hamar megesett rajtam a szíve és visszafordult a mini hűtőhöz, hogy hozzon nekem is egy dobozzal. Közben összekapartam magam a kanapéról és a keverőpulthoz léptem, szemügyre véve a szétszórt jegyzeteinket. Megpróbáltam felidézni, hol hagytuk abba a dalszövegírást, mielőtt kihirdettük volna az öt perc szünetet, amit sikeresen fél órássá toltam a szundikálásommal. - Nesze. - lépett vissza mellém, passzív-agresszíven a kezembe nyomva az italt. A víz azonnal elkezdett kicsapódni a doboz oldalára, jólesőn hűtötte a bőrömet, ahogy az arcomhoz emeltem. - De nem tudom, meddig segít rajtad, egy kicsit sápadtnak tűnsz... - A hideget hirtelen felváltotta valami meleg, ahogy a kézfeje az arcomhoz ért. A meglepetéstől ösztönösen elhúztam a fejem és nagy, kerek szemekkel pislogtam rá, mire átsuhant az arcán valami sötét, szinte már sértett, amit sehogyan sem tudtam értelmezni. - Jól vagyok, tényleg, ne aggódj - öltöttem gyorsan magamra egy széles mosolyt, hátha a szokásos, happy virus Do-Yun el tudja oszlatni végre az aggodalmát. - De nem sokáig leszek az, ha nem fejezzük be ezt a dalt hamarosan. Unit song nélkül nem lesz album, album nélkül pedig nem lesz turné, márpedig tudom, hogy alig várod, hogy pálmafák alatt fotózkodj - böktem oldalba játékosan, mire végre ki tudtam csalni belőle egy mosolyt és egy szusszanásnyi nevetést. Aranyos volt, amikor mosolygott, tényleg egészen hercegnősen festett, még ha csak viccből is kezdtem el annak idején így becézni. Átkaroltam fél karral a vállát és barátian megszorongattam, kiölelgetve az utolsó csepp szorongást is belőle, aztán visszaültünk a helyünkre és folytattuk a munkát.
* * *
- Miért nem mondhatom el neki egész egyszerűen, bele az arcába, hogy micsoda? - fakadt ki belőlem talán túlzottan is gyerekesen, miközben meglötyögtettem a kezemben lévő borospoharat, hogy a vértabletta gyorsabban feloldódjon benne. Eun-Ji anyáskodó nevetéssel fogadta a panaszkodásom. - Jaj, kedves... Miért ne mondhatnád el neki? Kwang-Hee rád bízta, hogyan bánsz a fiúval. Mentorom említésére egy pillanatra megállt a pohár a kezemben, nehéz súly húzta lefelé a gyomromat. Olyan régóta nem hallottam felőle, egy-egy rémálmom után már az is megfordult a fejemben, hogy talán... - Do-Yunnie - Eun-Ji komoly hangszíne kiszakított a gondolataim közül. A nő előrébb dőlt, hosszú, fekete haja leomlott a válláról, tengerkék szeme pedig áthatón vizslatott, a lelkem mélyére hatolt. - A két legjobb vámpír tanítványa vagy, akit ismerek. Ha Bo-ram és Kwang-Hee megbíztak az ítélőképességedben, úgy te se kételkedj magadban. Mondd el a fiúnak, amikor úgy érzed, el kell mondanod. Ne várj mástól tanácsot. - Minden nap úgy kelek fel, hogy ma lesz az a nap, és minden este úgy fekszem le, hogy talán megérdemel még egy nap nyugalmat, boldogságot... - Egyiket sem veszed el tőle azzal, hogy felfeded előtte, milyen örökség csordogál az ereiben. Na igen, ebben valahogy kételkedtem. Valaki, aki egész életében normális emberként élt és a legnagyobb gondja az volt, hogy híressé akart válni, biztosan nem fogja könnyedén fogadni a természetfeletti létezését. Azt pedig még kevésbé, hogy ő is részese annak. - Talán az amerikai turné után... Megígértem neki, hogy elviszem Miamiba. Odavan a pálmafákért - Eun-Ji bólintott és lassan visszadőlt a helyére, de a nemtetszése még így is elkapta a figyelmem. - Mi az? - Hercegnő így, hercegnő úgy... Tudom, hogy ez a feladat a célja az életünknek, de nem gondolod, hogy kicsit élned kéne ezen kívül is? Mikor tettél utoljára bármit is magadért, Yuyu? A becézés nosztalgikus emlékeket idézett fel bennem, egyből el is lágyult a mosoly az arcomon. Nem gondoltam, hogy Eun-Ji, pont Eun-Ji aggódni fog értem, és kezdtem azt érezni, elég rosszul végeztem a dolgomat, ha mindenkinek fejfájást okozok... Közben viszont jól esett a gondoskodása, felidézett egy régi érzést, mely talán sosem volt valós egy nővérről, aki talán sosem létezett. - Jól vagyok. Bár ha így folytatom, a rajongók hamarabb lebuktatnak. Már így is olvastam egy csomó fanficet, amiben vámpírként szerepelek, meg alphaként... - Nem véletlenül tartottuk Kwang-Hee-vel mindig az öt éves időintervallumot. Öt évig tartott minden élet, minden szerep, amit magunkra öltöttünk, és mielőtt bárki is gyanakodni kezdett volna ránk, már tovább is álltunk. Szöul az első olyan város, ahol átléptem ezt a határt, és őszintén szólva az aggasztó előjelek el is kezdtek megmutatkozni. - Ebből egy szót sem értettem, de legyen úgy - vetett rám Eun-Ji egy boomer-fintort, aztán nevetve összekoccintottuk a poharunkat. - A változásra. A változásra. Legyen bármilyen szörnyű is.
Fõkarakter: Nathaniel Storm
Az álarc mögött: Dorothy
Chae Do-Yun
A vérem különleges. Íze fémes vagy juharszirupos, amely minden korttyal mesél. Az illatom, akár a penész és az állott levegő keveréke, ami minden lélegzetvétellel áthat.
•○ on this night, when even the moon criesplease find it somewhere
in my heart ○•
Másik felem :
•○ this place where no one will be sad is full of lies. a night when no one smiles, this is a frozen night ○•
Ennyi éve vagyok a világon :
25
Akinek az arcát viselem :
•○ Jeong Yunho ○•
Tartózkodási helyem :
-
℘ ℘ ℘ :
•○ every night, a cold heart,a rough fight,a tiring day -embrace me in your warm arms ○•
Az álarc mögött :
•○ Doro ○•
℘ ℘ ℘ :
•○ at the end of this roadI hope to be myself.I hope you feel the same way ○•
Szer. Szept. 04 2024, 02:01
Gratulálunk, elfogadva!
Vampire ℘ Vámpír
❝Ha meg akarsz tartani egy titkot, csináld úgy, hogy az embereknek ne legyen idejük töprengeni. Te add meg nekik a választ!❝
Kedves Do-Yun!
Emelem poharam én is a "változásra"!
Milyen szép szó is ez. Viszont most még nagy jelentőséggel nem bír, nem igaz? Na, majd akkor, ha elmondod azt a bizonyos titkot. Gyerünk! Ne, parázz! Ne, várakoztasd meg, szegényt! Elég idő telt el, tudnia kell! Jaj, bocsánat, nem kellene beleütnöm az orromat, ugye? Hmmm.... mondjuk nem is tudom, miért kérek bocsánatot, én csak olyan tanáccsal látlak el, amit már megkaptál.
De akkor itt jön még egy. Figyelj! Öhm, figyelsz? Nem látom! Na, várj, nézz rám! Komolyan, nézz a képemre! Látod? (Hiába kérdezem, nem vagyok százas, bocsi. ) Még mutatom is, csak figyeld a kezemet. Egy... azaz egy megoldás van, és az csakis... rajtad múlik. Úgyhogy bátorság, és tedd, amit tenned kell. Ha ezt megléped, akkor a változás be fog következni. (Heh, ma is ügyes voltam, meg is veregettem a vállamat. )
Kedves User! Át is vettem a stafétát Killtől, mielőtt még túlságosan elbízza magát. Egy dologban igaza van, hogy túl kell esni ezen a dolgon. Meglehet, hogy utána megváltoznak a fejlemények, de néha kockáztatni kell. Mindenesetre, rajtad áll, hogy fogsz dönteni. A lapod tökéletes lett, de tőled ez elvárható. Ráadásul ez a karaktered is eléggé különleges lett.
Úgyhogy nem is tartalak fel tovább, foglald le szépen az arcot, és utána vár is a játéktér. Üdv közöttünk!
Várj, ne szaladj úgy! Van itt még neked valami... kapsz egy útravalót. Egy talizmánt, ha úgy tetszik. Sok szerencsét, és sose hagyjon el téged a remény!℘Szerencsekocka.
Killian Lacroix
A vérem különleges. Íze, mint az édes forrócsokoládé, amely minden korttyal mesél. Az illatom, akár a mézeskalácsé, ami minden lélegzetvétellel áthat.
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."